Suositus yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen etäopetuksesta puretaan Pohjois-Pohjanmaalla

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjasi tiistaina 25.5. kokouksessaan, että suositus yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen etäopetuksesta alueella puretaan. Päätöksen lähiopetukseen siirtymisestä tekevät oppilaitokset.

Etäopetussuosituksen purkamisen jälkeen alueelle jäävät edelleen voimaan suositukset maskien käytöstä, ikääntyneiden ja riskiryhmien suojaamisesta, etätyöstä ja etäkokouksista. Aluehallintoviraston päätöksellä yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu 50 henkilöön 13.6. saakka. Yli 50 hengen tilaisuuksia voidaan järjestää, jos niissä noudatetaan erityisjärjestelyjä. Yksityistilaisuuksia koskevaa tarkkaa osallistujamäärärajoitusta alueella ei enää ole, mutta yksityistilaisuuksia suositellaan järjestämään mahdollisimman pienimuotoisesti ja turvaohjeet huomioiden. Voimassa olevat suositukset löytyvät osoitteesta oyskorona.fi.

Pohjois-Pohjanmaa on epidemian perustasolla. Kuluneen viikon aikana naapurimaakunta Keski-Pohjanmaalta lähtöisin olevista tartuntaketjuista on havaittu jonkin verran tartuntoja erityisesti maakunnan eteläosissa, mutta ketjut on saatu hyvin hallintaan. Tartuntoja on todettu alueella edellisen 14 vuorokauden aikana yhteensä 74 kappaletta. Ilmaantuvuusluku on 14 vuorokauden ajanjaksolla tarkasteltuna nyt 17,9 sataatuhatta asukasta kohti. Tartuntojen lähteet saadaan edelleen jäljitettyä hyvin.

Lähde: STT Info


Muuta luettavaa muualta

Tulevaisuuden internet eli 5G

Nopea 5G on uusi tiedonsiirtojärjestelmä, joka tarjoaa merkittävästi nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonsiirtoa verrattuna edellisiin 4G- ja 3G-järjestelmiin. 5G-verkko tarjoaa lupauksen tuoda uusia ja tehokkaampia mobiililaitteiden ja IoT-laitteiden (Internet of Things) käyttökokemuksia.

Eetu “Eedspeaks” Pesonen

Eetu “Eedspeaks” Pesonen on suomalainen nettisisällön konkari, videobloggaaja ja podcastaaja. Hänen YouTube-kanaval­laan eeddspeaks on yli 325 000 tilaajaa. 

Suomalaiset ovat kahvikansaa, mutta tiesitkö tämän pikakahvista?

Pikakahvi oli luultavasti uusittu vuonna 1890 David Strang on Invercargill vuonna Uuden-Seelannin alle patentin numero 3518 . Se myytiin tuotenimellä Strang’s Coffee ja ilmoitti patentin ”kuiva ilma” -prosessille. Muista myös lukea luomukahvi aihe kapselikahvit.fi sivustolta.

Muita mielenkiintoisia aiheita muualta:

Junat Kartalla
Asuntomarkkinat
Kiinteistöhuolto
samsung galaxy s21 ultra
Samsung XCover 5
Sähköpotkulauta vuokraus
Kryptovaluutat
Kasinot suomi
Suositut koirarodut
Google Pay maksaminen
Kapselikahvit
Pikakahvi
Affiliate markkinointi
Professional Esports

Vastaa