Jouluna ei tarvitse olla välttämättä yksin – oletko tutustunut Valoon?

Valo on Suomen nopeimmin kasvava deittipalvelu, jossa etsitään kumppania tosissaan. Valo-sovellus yhdistää ihmiset, jotka etsivät kristilliset arvot jakavaa elämänkumppania. Valo on kristilliset arvot omaava, mutta ei uskontoihin sitoutunut deittipalvelu. Sovellus on suunniteltu siten, ettei kumppanin valinta olisi yhtä pinnallinen prosessi kuin tavallisissa deittisovelluksissa. 

Valo kannustaa ihmisiä selvittämään toisesta elämäntyylit, arvot ja odotukset tulevaisuudelta ennen suunnitelmia sitoutumisesta. Valo-sovellus erottuu käyttäjäkuntansa suhteen muista deittisovelluksista: Suomessa sovelluksen yli sadastatuhannesta käyttäjästä 94 % etsii pysyvää parisuhdetta.

Suomen suurin kristillinen deittipalvelu

Ensimmäinen suomalainen kristillinen älypuhelimessa toimiva deittisovellus, Kotisataman Valo, aloitti toimintansa kesäkuussa 2021. Sovellus on osa Kotisataman deitti -palvelua, jonka tuottaa Kotisataman Valo Oy. Palvelua ylläpitää helluntaiseurakuntaan kuuluva Miika-Markus Järvelä. Kotisataman deitti on perustettu vuonna 2001 ja alkuperäisiksi perustajiksi sivustolla mainitaan “nuorten poikamiesten porukka Vapaakirkosta”. 

Kotisataman Valo -sovelluksen mediavastaavan Kristiina Feketen mukaan tuore sovellus on herättänyt kiinnostusta etenkin nuoremmissa deittailijoissa, ja käyttäjiä on kertynyt vajaassa parissa kuukaudessa tuhansia.

− Tärkein pointti on, että appin kautta voi löytää ihmisiä, jotka omaavat saman kristillisen arvomaailman.

Tuhansia kristittyjä sinkkuja etsimässä uutta kumppania

Kristillinen arvomaailma on laaja käsite. Palvelu ei kysele erikseen käyttäjän kristillisestä vakaumuksesta. Jokainen voi kirjoittaa siitä itse profiilinsa esittelytekstiin. Profiilin yhteyteen on kuitenkin mahdollista kirjoittaa seurakunta, johon kuuluu.

Yksi yhteinen tekijä yhdistää Feketen mukaan Kotisataman Valo -sovelluksen käyttäjiä.

−Kun käyttäjien profiileja katsoo, tulee heti fiilis, että ihmiset hakevat kestävämpää parisuhdetta ja perimmäisenä ajatuksena on perhe. Valon käyttäjät eivät etsi kertakäyttömeininkiä, Fekete kertoo.

Yhteiset arvot helpottavat jaettua elämää, mutta samaan aikaan erilaisuus kiehtoo. Vaikka arvojen tai mielenkiinnon kohteiden perusteella kohdennetut deittisivustot ovat suosittuja kansainvälisestikin, kaikkein suosituimpia ovat suuret ”kaikkea kaikille” tarjoavat deittipalvelut, kuten Tinder.  

Deittipalvelu on tarkoitettu niille henkilöille, joille kristilliset arvot ovat tärkeitä. Perustajien mukaan jokainen kokee ja asettaa arvonsa henkilökohtaisesti, mutta hyväksyvä suhtautuminen kaikenlaisiin perusarvoja kunnioittaviin ihmisiin vallitsee sovelluksen käyttäjien joukossa. Iällä ei siis perustajien mukaan ole väliä, vaan sovelluksen voi ladata kuka tahansa täysi-ikäinen, joka kaipaa kestävää ja luotettavaa parisuhdetta elämäänsä. Valosta vahvistetaan, että 20–45-vuotiaat ovat kaikkein aktiivisimpia parin etsijöitä, ja potentiaalisia kumppaneita löytyykin eniten tästä ikäryhmästä.

Ilmainen sovellus, jota on helppo käyttää

Deittipalvelu Valo on vaalinut kristillisiä arvoja jo 20 vuotta. Nyt palvelu on helposti saatavilla ja käytettävissä ilmaisen puhelimeen ladattavan sovelluksen muodossa. Kun kasvu on perustajien mukaan ollut ennalta-arvaamattoman suurta, on odotettavissa, että yhä useampi samoja arvoja kunnioittava löytää sovelluksen jatkossakin. Tunnuksen luomiseen tarvitsee vain sähköpostiosoitteen ja salasanan. Tämän jälkeen sovellus haluaa tietää etunimesi, syntymäaikasi, sukupuolesi (mies vai nainen) ja sen, etsitkö sovelluksesta naisia vai miehiä.

Valon toimijat kutsuvatkin luotettavaa parisuhdetta kaipaavat liittymään mukaan ennakkoluulottomasti. Sovelluksen lataaminen on ilmaista ja käyttäminen helppoa.

Valosta toivotaan, että entistä useampi, samoja arvoja kunnioittava ja pysyvää rakkautta etsivä ihminen, löytäisi toisensa ja pääsisi luotettavaan kainaloon, sekä kenties perustamaan unelmiensa perheen.

Jouluna ei tarvitse olla yksin.

Vastaa