Mikä on sinun luontainen liikkujatyylisi? Löydä liikunnan ilo esittelee 4 vaihtoehtoa

Hyvinvointivalmentajaparin Susanne Valkeakarin ja Petteri Korkalan uutuuskirja Löydä liikunnan ilo – Liiku omalla tyylilläsi (Gummerus) auttaa aloittamaan pysyvän liikuntaharrastuksen.

”Jos et ole vielä löytänyt liikunnan iloa, olet todennäköisesti liikkunut tyylillä, joka ei ole sinulle luontainen ja mielekäs.”

Löydä liikunnan ilo esittelee neljä erilaista liikkujatyyliä, joiden avulla jokainen voi pitää yllä omaa liikuntamotivaatiotaan siten, että liikuntaharrastusta ei tarvitsisi aina aloittaa uudestaan ja uudestaan. Ne ovat

• Spontaani ja huolehtiva fiilistelijä
• Itsenäinen ja itsepäinen seikkailija
• Tiedon ja tehokkuuden analysoija
• Käytännöllinen ja tarkka organisoija

Luontainen tyyli liittyy tiettyihin elämänalueisiin. Jos esimerkiksi oma liikkujatyyli ja työtyyli ovat erilaisia, ja yrittää liikkua työtyylinsä mukaan, päätyy liikuntaharrastuksen kanssa helposti jojoilemaan, Valkeakari ja Korkala kirjoittavat.

”Jos esimerkiksi työtyyli on ’tiedon ja tehokkuuden analysoija’ ja luontainen liikkujatyyli on ’spontaani ja huolehtiva fiilistelijä’, työssään tiukasti tavoitteellinen ja kriittisesti asiakeskeinen henkilö ei saa pidettyä liikuntamotivaatiotaan yllä.”

Löydä liikunnan ilo myös oikaisee liikuntaan liittyviä vääriä uskomuksia. Valkeakarin ja Korkalan mukaan meillä jokaisella on liikuntaan liittyviä vahvuuksia, vaikkei olisi koskaan harrastanutkaan liikuntaa. Keho on tehty liikkumaan, ja liikunnan tuottama hyvä olo on vain saattanut hautautua ja unohtua.

Lähde: STT Info


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Afffi markkinoinnista

Affiliate markkinointi toimii siis niin yritysten yhtenä markkinointi-ja myyntikanavana ja mahdollisena lisäansaintana yrityksille ja yksityisille, kotona työskenteleville, tai matkalla oleville.

Suomen luonto – Kauneutta ja monimuotoisuutta

Suomen luonto on tunnettu kauneudestaan ja monimuotoisuudestaan. Maamme tarjoaa upeita maisemia aina rannikon kallioilta Lapin tuntureille asti. Suomen lukuisat järvet, joet ja metsät houkuttelevat luonnonystäviä ympäri maailmaa. Suomen luonto on myös koti monille uhanalaisille eläin- ja kasvilajeille, kuten saimaannorpan ja sudenkorennon. Suomen luonto on tärkeä osa suomalaista identiteettiä ja se tarjoaa meille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia kauneudesta ympärillämme. Onkin tärkeää suojella ja vaalia Suomen luontoa tuleville sukupolville.

Suomen Urheiluliitto ja SEUL yhteustyöhön

Suomen Urheiluliitto (sul) ja Suomen elektroninen urheiluliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka myötä Suomen ja Ruotsin välinen e-urheilun maaottelu tullaan jatkossa ottelemaan yleisurheilun Ruotsi-ottelun yhteydessä. Yleisurheilun ja e-urheilun Ruotsi-ottelut tullaan ottelemaan Olympiastadionilla 2024.

DNA Hubi -laite vie kokemuksen vielä pidemmälle

Vuonna 2017 lanseerattu DNA TV Hubi vei monessa kodissa sarjojen, elokuvien ja muiden ohjelmien katsomisen älytelevisio aikaan. Nyt markkinoille tuleva toisen sukupolven DNA Hubi -laite vie kokemuksen vielä pidemmälle, sillä laitteen suorituskykyä on parannettu roimasti. Keskusmuistin määrää on nostettu kahdesta gigasta kolmeen ja pienempiin kuoriin on saatu mahtumaan tuplamäärä sisäistä muistia. Ilman ulkoisia laajennuksia laitteelle voi tallentaa ohjelmia ja applikaatioita nyt 16 gigan verran.

Vastaa