Potilaiden läheisten vierailuja HUSin sairaaloihin ja yksiköihin rajoitetaan epidemiatilanteen huonontumisen vuoksi

Potilaiden läheisten vierailut HUSin sairaaloissa ja yksiköissä kielletään 2.–20.12.2020 välisenä aikana. Painavista syistä voidaan harkinnan mukaan tehdä vierailukieltoon poikkeuksia. Lasten ja synnytystoiminnan yksiköissä on erilliset vierailurajoitukset.

HUS rajoittaa potilaiden läheisten vierailuja HUSissa sekä potilaiden että henkilökunnan tartuntariskin vähentämiseksi. Rajoitus astuu voimaan 2.12. ja se on voimassa 20.12. saakka. ”Toivomme, että epidemiatilanne saadaan rauhoittumaan ja potilaiden läheisten vierailut sairaaloissa voidaan sallia joulun aikaan”, sanoo johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi.

Rajoituksen myötä kaikki potilaiden läheisten vierailut HUSin tiloihin lähtökohtaisesti kielletään. Saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan läheisten vierailut ovat mahdollisia ja niistä sovitaan hoitavan yksikön kanssa.

Päivystys- ja ajanvarausvastaanotoilla voi olla yksi saattaja koko käynnin ajan mukana, jos potilaan vointi edellyttää tätä.

Päätös ei koske lastenosastojen oireettomia läheisiä. Lapsella saa olla mukana sairaalassa yksi saattaja ja lastenosastolla lapsen luona voi olla yksi vanhempi kerrallaan. Lisäksi synnytysosastolla, synnyttäneiden osastoilla, äitiyspoliklinikoilla ja sikiöseulonnoissa sallitaan yksi tukihenkilö tai puoliso.

Saattajilla ja niillä potilaiden läheisillä, joiden vierailu sallitaan, ei saa olla koronavirusinfektion oireita ja heidän tulee käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta koko sairaalassaoloajan. Toivomme, että vierailijalla tai saattajalla on suojus jo sairaalaan saapuessa. Jos suojusta ei ole, se annetaan yksiköstä. Henkilöt, jotka eivät voi käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta, saavat yksiköstä visiirin. Vieraiden ja saattajien tulee käyttää käsihuuhdetta sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa.

Lue lisää:

Lähde: STT Info / HUS

Vastaa