Koronatilanteen hallintaan saaminen edellyttää lisärajoituksia liikuntapalveluissa ja rajattuja kirjastopalveluja

Tällä hetkellä Uudenmaan alueen koronavirusepidemia on leviämisvaiheessa. STM, Aluehallintovirasto ja Keusote ovat antaneet määräyksiä ja ohjeita tilanteen haltuun saamiseksi. Hyvinkää kaupungin tekemät päätökset palvelujen rajoittamisesta on osa tätä työtä. Haluamme minimoida koronaepidemian leviämisen kaupungissamme ja olemme tällä viikolla tehneet jo useita toiminnan ja palvelujen rajoittamispäätöksiä. Valitut keinot heijastavat sitä, mitä Uudenmaan alueen muut kunnat ja kaupungit ovat omalta osaltaan linjanneet, taustoittaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Koronatilanteen hallintaan saaminen edellyttää lisärajoituksia liikuntapalveluissa ja rajattuja kirjastopalveluja

Tällä hetkellä Uudenmaan alueen koronavirusepidemia on leviämisvaiheessa. STM, Aluehallintovirasto ja Keusote ovat antaneet määräyksiä ja ohjeita tilanteen haltuun saamiseksi. Hyvinkää kaupungin tekemät päätökset palvelujen rajoittamisesta on osa tätä työtä.

– Haluamme minimoida koronaepidemian leviämisen kaupungissamme ja olemme tällä viikolla tehneet jo useita toiminnan ja palvelujen rajoittamispäätöksiä. Valitut keinot heijastavat sitä, mitä Uudenmaan alueen muut kunnat ja kaupungit ovat omalta osaltaan linjanneet, taustoittaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Kaupungin palvelujen rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi, tämänhetkinen Keusoten ohjeistus on, että erilaiset toimipisteiden sulkemiset ja palvelun rajoitukset ovat voimassa 20.12. asti. Joulukuun loppupuolella arvioidaan, missä määrin rajoituksia on tarve jatkaa.

– Vaikeaksi nykyisen tilanteen tekee etenkin se, että koronatartunnoissa on tällä hetkellä merkittävää nousua tartunnoissa, joita ei voda jäljittää. Tavallisia altistumispaikkoja ovat olleet juhlat, ryhmäharrastukset, tuttavapiiri ja jatkotartunnat perhepiirissä. Ainoa keino saada tilanne hallintaan on vähentää kohtaamisia, joissa tartunnalle voi altistua, sanoo sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen.

Harrastustoimintaan tulee uusia rajoituksia – myös jäähallit suljetaan

Kaikki organisoitu harrastustoiminta (mukaan lukien taiteen perusopetus) keskeytetään sisätiloissa, myös liikuntasaleissa ja jäähalleissa. Lisäksi yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta ulkona tullaan myös keskeyttämään 28.11.2020 alkaen. Kilpailu-, ottelu ja sarjatoiminta on tauolla 20.12.2020 asti.

Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina seuraavan kolmen viikon ajan ja kaikki kaupungin yli 20-vuotiaiden ulkoliikuntavuorot perutaan. Koulujen liikuntatunnit pidetään joko ulkotiloissa tai koulun omissa tiloissa koronaturvallisuus huomioon ottaen.

 – Kilpa- ja huippu-urheilijoille tarjotaan mahdollisuus harjoitella niissä tilanteissa, joissa kyseessä on sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuva ammattilaisurheilu tai maajoukkuetoiminta. Olympia- ja MM-tason kilpaurheilijat voivat tarvittaessa olla yhteydessä minuun, mikäli heillä on tarve harjoitteluun poikkeusjärjestelyin, sanoo liikuntapäällikkö Jarmo Vakkila.

Kirjastopalvelut toimivat poikkeusjärjestelyin

Kirjastopalveluihin ollaan tekemässä poikkeusjärjestelyjä turvallisen asioinnin varmistamiseksi. Käytännössä tämä merkitsee, että maanantaista 30.11.2020 alkaen kaupungin kirjastot tarjoavat rajattua palvelua, johon kuuluu aineiston nouto varaushyllystä sekä rajatuista valikoima- ja teemahyllyistä automaattien läheisyydestä.

– Ensisijaisena palvelutapana on etukäteisvaraus ja itsepalvelu automaatilla mutta tarvittaessa voi saada apua ja neuvontaa palvelutiskiltä. Lisäksi välttämätön, nopea asiointi pääkirjaston ala-aulan asiakastietokoneilla esimerkiksi laskujen maksamiseen on luvallista, sanoo kirjastotoimenjohtaja Mervi Jokinen.

Kirjastossa pitää huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä. Lisäksi asiakkailta edellytetään maskin käyttöä. Sekä kaupunginkirjasto että Hakalan kirjasto tarjoavat rajattuja lainauspalveluja suppeammilla aukioloajoilla. Molemmat toimipisteet ovat suljettuina lauantaina 28.11.2020.

Lähde: STT Info

Vastaa