Yli puolet suomalaisista haluaa lisätä kasvisruuan syöntiä

Suomalaisten ruokavalio on nykyisin varsin lihapitoista. Tuoreen tutkimuksen mukaan kasvissyöjiä ja vegaaneja on väestöstä vain noin joka kymmenes.

Kuitenkin yli puolet – 54 prosenttia – suomalaisista vastaa myöntävästi kysymykseen ”haluaisitko lisätä kasvipohjaisen ruuan osuutta ruokavaliossasi?” 30 prosenttia vastaa tähän ”ei”, ja loput 16 prosenttia ovat joko jo kasvissyöjiä tai vegaaneja tai eivät osaa sanoa kantaansa.

Tämä selviää WEGANin Taloustutkimuksella teettämässä tutkimuksessa.

– Tutkimus osoittaa, että kasvissyönti ei ole millään tavalla äijämäisyyden vastakohta, sillä miehissä on lähes yhtä paljon kasvissyönnin lisäämisen kannattajia kuin naisissa, toteaa Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Juho Rahkonen.

Erityisen paljon kasvissyönti, esimerkiksi vegaaniset pikaruuat, kiinnostavat nuoria. Alle 25-vuotiaista lähes 80 prosenttia on kiinnostunut syömään vegaanista ruokaa, jos sitä olisi helposti saatavilla esimerkiksi pikaruokana.

– Olemme huomanneet kesän aikana, että esimerkiksi wrapit ja smoothiet sopivat moneen suuhun. Tutkimuksen rohkaisemina WEGANin globaali yhteisö ja kokit jatkavat juuri sekasyöjille sopivan ilmastoystävällisen vegaaniruuan kehittämistä, sanoo WEGANin perustaja Ilkka Hynninen.

Taloustutkimus haastatteli 1100:aa henkilöä 23.–26.7.2021. Kysely tehtiin internetpaneelissa, ja otos edustaa Suomen väestöä (15 vuotta täyttäneet). Tulokset painotettiin iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan väestötilastoja vastaaviksi. Virhemarginaali on noin 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Lähde: STT Info

Vastaa